Już po raz czwarty odbywa się Tydzień Portugalski „Flavours of Portugal”, prezentujący kuchnię oraz kulturę Portugalii. Wydarzenie rozpoczęło się 20 maja i potrwa do 25 maja br.
Podczas “Flavours of Portugal”, w Hotelu InterContinental w Warszawie będzie można skosztować portugalskich win, regionalnych produktów oraz dań kuchni portugalskiej. Potrawy przygotują szefowie kuchni: Carla Costa z hotelu Altis Park w Lizbonie, Gil Martins z hotelu Dom Pedro Palace również z Lizbony oraz Roberto Teixeira z Quinta do Lorde na Maderze. Każdego dnia zaprezentowany zostanie inny region Portugalii. W poniedziałek była to Madera i Azory, we wtorek będzie to Trás-os-Montes i Minho, w środę – Beiras i Douro, w czwartek – Estremadura i Ribatejo, a w piątek – Alentejo i Algarve. Co wieczór, o godz. 21:45 odbędzie się koncert muzyki fado w wykonaniu João de Sousa & Fado Polaco. Wstęp jest odpłatny (160 zł za osobę).
Organizatorem wydarzenia jest Polsko – Portugalska Izba Gospodarcza (PPCC), a patronat nad nim objęła Ambasada Portugalii oraz organizacja AICEP Portugal Global.
Szczegółowy program imprezy można znaleźć na stronie: www.ppcc.pl
info. i foto.: materiały prasowe