Polub nas na Facebooku
Podczas grillowych popołudni poza ciężkostrawną kiełbasą czy karkówką, warto zadbać, aby na stole znalazły się również lżejsze przekąski. Jest wiele kulinarnych pomysłów jakie możemy wykorzystać podczas pikniku. Najszybszym i jednocześnie najbardziej lubiany sposobem na coś lekkiego jest pyszna i lekkostrawna sałatka, która urozmaici każde grillowe danie.
Składniki:
- Makaron muszelki – 250g
- Suszona papryczka chilli – 1 sztuka
- ½ Brokuła
- Liście rzepy – kilka sztuk
- Sól, pieprz, oregano
Wykonanie:
- Makaron ugotować według zaleceń na opakowaniu
- Brokuł dzielimy na drobne różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 minut
- Liście rzepy na kropli oliwy dusimy przez około 10 minut
- Jedną papryczkę chilli drobno siekamy
- Pokrojone produkty wrzucamy do miski, skrapiamy oliwą i cytryną, doprawiamy do smaku i mieszamy