Polub nas na Facebooku


Zupa z mini kokardek z groszkiem cukrowym i kurczakiem

Lubella_zupa-z-groszkiem-i-kurczakiem

 

 

POTRZEBUJESZ:

• Makaron Lubella Mini Kokardki 1/3 opakowania
• koncentrat bulionu drobiowego Krakus
• groszek cukrowy 300g
• groszek zielony 100g
• szparagi 1 pęczek
• cebula1 sztuka
• piersi z kurczaka2 sztuki
• oliwa do smażenia 2 łyżki
• liście laurowe 2 sztuki
• młody szpinak garść
• szczypiorek, drobno posiekany 1/2 pęczka

 

Czas przygotowania: 30 minut

 

 

DO DZIEŁA!

Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski i przesmaż na oliwie – przez ok. 3 minuty każdą stronę. Dodaj do kurczaka drobno posiekaną cebulę i smaż jeszcze ok. 2 minuty. Bulion przygotuj zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu koncentratu. Następnie zalej kurczaka bulionem , dołóż liść laurowy i zagotuj.

Dodaj makaron Lubella do zupy i gotuj ją przez ok. 3 minuty. Następnie wsyp do garnka pokrojony w cienkie paski groszek cukrowy oraz groszek zielony i szparagi.

Po kolejnych 3 minutach gotowania dodaj do całości młody szpinak, a po kolejnej minucie możesz posypać zupę natką pietruszki lub szczypiorkiem. Podawaj z odrobiną oliwy extra vergine.

Brawo! Spróbuj, jaka pyszna zupa!