Pełnoziarniste pieczywo dostarczy błonnika i witamin z grupy B. Jajko sadzone będzie doskonałym źródłem białka i witamin. W listkach szpinaku znajdziesz mnóstwo żelaza i mikroelementów. Czego brakuje do idealnego posiłku?
Odrobiny tłuszczu, najlepiej roślinnego. Margaryna Słoneczna to rozsądny wybór Margaryna Słoneczna Z.T. Bielmar to klasyczny produkt do smarowania pieczywa o zawartości 80% tłuszczu. Produkowana na bazie oleju słonecznikowego (min. 75%) jest doskonałym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT ok. 38%), z czego aż 32% stanowią kwasy tłuszczowe zaliczane do grupy OMEGA-6. Olej słonecznikowy wzbogaca margarynę w witaminę E – naturalny przeciwutleniacz (tokoferol, 28 mg/100g Słonecznej).
Jak każda margaryna roślinna, Słoneczna nie zawiera cholesterolu, a dzięki dużej zawartości tłuszczów wielonienasyconych, ma właściwości obniżające jego stężenie we krwi. Co więcej, Słoneczna jest produkowana bez konserwantów i dodatku soli, tym samym może być elementem codziennej diety osób z nadciśnieniem tętniczym i dbających o prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia.
Słoneczna charakteryzuje się miękką i gładką konsystencją, doskonale rozsmarowuje się zaraz po wyjęciu z lodówki. Jej receptura pozostaje niezmienna od lat, dzięki czemu posiada liczne grono stałych konsumentów.
info. i foto.: materiały prasowe