Polub nas na Facebooku
WYTRAWNIE!
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami
POTRZEBUJESZ:
- mąka Lubella Puszysta Luksusowa 400g
- masło 200g
- jajko 1 sztuka
- sól 15g
- serek ricotta 200g (można zastąpić serkiem kremowym)
- śmietana 36% 100g
- chrzan Krakus 2 łyżki
- sok z cytryny do smaku kilka kropli
- sól i pieprz
- rzodkiewki pokrojone na cienkie plasterki 1 pęczek
- koperek
- wędzony łosoś w plastrach 200g
- rzeżucha
DO DZIEŁA!
- Na pierwszy ogień…
Mąkę utrzyj z masłem i solą. Dodaj jajko i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto na tartaletki rozwałkuj i piecz w temperaturze 1600C na złotobrązowy kolor. - W międzyczasie…
Ubij śmietanę, dodaj do niej sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz, a następnie wymieszaj z serkiem ricotta.
- To już prawie meta!
Wyłóż tartaletki łososiem i napełnij musem z serka ricotta i chrzanu. Na koniec udekoruj rzodkiewkami, rzeżuchą i koperkiem.
I gotowe! Życzymy smacznego Tobie i Twoim bliskim!