Co przychodzi ci do głowy jako pierwsze, gdy zastanawiasz się nad szybkim daniem obiadowym? Makaron z szybkim sosem to doskonałe i bardzo sycące rozwiązanie, kiedy nie masz czasu gotować. Jeśli chcesz dodatkowo przyspieszyć czas przygotowania obiadu, wykorzystaj gotowe sosy Pudliszki. Tworzone na bazie naturalnych składników, są pełne smaku i pożywne. Wystarczy je podgrzać i dodać do ugotowanego makaronu – i obiad gotowy! Specjalnie dla ciebie wybraliśmy 5 najlepszych sosów od Pudliszek – sprawdź i wybierz swój ulubiony!
1. Sos do spaghetti po bolońsku
To prawdziwa klasyka włoskiej kuchni, którą bez problemu możesz odtworzyć na swoim talerzu. Intensywnie pomidorowy sos, kawałki warzyw (cebuli i selera) oraz zestaw starannie dobranych przypraw zapewniają ucztę dla podniebienia. Możesz przyrządzić to danie według przepisu zamieszczonego na opakowaniu lub puścić wodze fantazji i stworzyć na jego bazie coś zupełnie nowego.
2. Sos Arrabbiata
To kolejna propozycja ze słonecznej Italii, którą warto wypróbować w zaciszu własnej kuchni. Sos Arrabbiata przypadnie do gustu przede wszystkim wielbicielom ostrzejszych, pikantnych smaków. Został bowiem stworzony na bazie najlepszych polskich pomidorów i płatków chili prosto z Hiszpanii, które podkręcają jego smak. Obawiasz się, że będzie zbyt ostro? Niepotrzebnie! A jeśli chcesz dodatkowo złagodzić efekt arrabbiaty, podaj do obiadu delikatny sok pomidorowy Pudliszki.
3. Sos do makaronu z pieczarkami
Gdy sos pomidorowy spotyka się w połowie drogi z sosem grzybowym, możesz być pewna, że ten romans zakończy się naprawdę smacznie… W intensywnie pomidorowym sosie znajdziesz kawałki polskich pieczarek, które rozpływają się w ustach. Możesz je podawać z makaronem spaghetti lub innym ulubionym makaronem – nasz typ nr 1 to świderki.
4. Sos do makaronu z płatkami czosnku
Sosy Pudliszki lubią eksperymenty, mieszanie smaków i niebanalne rozwiązania. Teraz nie musisz już wybierać między sosem czosnkowym i pomidorowym – pomidorowy sos wypełniony po brzegi aromatycznymi płatkami czosnku to zestawienie optymalne dla twoich kubków smakowych! Smakuje doskonale zarówno sam, jak i z dodatkami – np. z kawałkami smażonego boczku. Jeśli chcesz zneutralizować pozostający po posiłku posmak czosnku, zaserwuj do obiadu sok pomidorowy Pudliszki.
5. Sos pomidorowy z papryką
Jeśli lubisz feerię barw na swoim talerzu, koniecznie wypróbuj sos pomidorowy z papryką. Głęboka czerwień dojrzałych pomidorów miesza się w nim z kawałkami czerwonej i zielonej papryki oraz złocistą cebulą i czosnkiem. Efekt? Danie przypomina w smaku łagodny letni gulasz. Sos z papryką, podany z makaronem spaghetti i pokruszonym parmezanem, przypadnie do gustu każdemu – nawet niejadkom!
Sosy Pudliszki – dodaj swoje ulubione przyprawy
Każdy ze wspomnianych przez nas sosów możesz dodatkowo podrasować według własnych upodobań, dodając ulubione przyprawy i lekko modyfikując efekt. Lubisz rozmaryn, tymianek, a może cząber? Śmiało – stwórz własną kompozycję smaków! Do obiadu podaj też koniecznie sok pomidorowy Pudliszki – zdrowy i wspomagający procesy trawienne. Smacznego!