Wiosenne śniadanie i sałatka z makaronem!

Polub nas na Facebooku

Na śniadanie zazwyczaj jemy kanapki, są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Czas jednak zerwać z tym przyzwyczajeniem i przyrządzić coś innego, a jednocześnie równie smacznego i szybkiego. My zdradzamy Wam przepis na lekkostrawną sałatkę.

 italian pasta salad

Składniki:

– Międzybrodzki Makaron typu ryż – 250 g

– majonez – 250 g

– pomidor – 3 szt.

– ogórek zielony – 1 szt.

– rzodkiewka – 1 pęczek

– szczypiorek – 1 pęczek

– sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

 

1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w zimnej wodzie.

2. Ogórki i rzodkiewki trzemy na tarce w grube oczka. Pomidory kroimy w kostkę, a szczypior siekamy.
3. Wszystkie składniki wkładamy do miseczki. Następnie mieszamy wszystko z majonezem.  Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu do smaku.

Smacznego!